tisdag 17 juni 2014

Fläderbloms- och vaniljpannacotta med jordgubbar


Så här i fläder- och jordgubbstider, gäller det ju att ta tillvara på det goda och passa på att njuta.
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- och vaniljpannacotta som serverades med jordgubbar. Sött? Javisst och bedårande gott.

Har du inte hunnit göra fläderblomssaft finns recept HÄR.


Till 4 portioner pannacotta behövs: 2 dl koncentrerad fläderblomssaft / 3 dl vispgrädde / 1 vaniljstång / 2,5 gelatinblad
Till servering: 0,5 l jordgubbar / 2 msk florsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda flädersaft och grädde i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg både vaniljstång och frön i saft-gräddblandningen. Låt koka upp och lyft sedan bort från värmen.
Lyft upp vaniljstången, krama ur vattnet ur gelatinbladen. Rör ner gelatinbladen i den varma saft-gräddblandningen. Ställ åt sidan ca 20 minuter, rör emellanåt.
Häll upp pannacottan i portionsformar och ställ i kylen ca 2 timmar för att stelna.
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda dem med florsockret, låt dem stå i rumstemperatur och rör emellanåt.
Servera pannacottan kall med jordgubbarna ovanpå. Smaklig spis ♥

1 kommentar: