måndag 23 juni 2014

Gräddfilspannacotta med löjrom och hackad rödlök


Tycker att det är så gott med en liten, liten förrätt. En aptitretare i väntan på nästa .... Det är viktigt att en aptitretare inte har för starka smaker och liksom förtar nästa rätt.
Gräddfilspannacottan är en tacksam bas, här är den kombinerad med löjrom och finhackad rödlök. Lite gravad lax med en svensk-fransk senapsröra får komplettera/bryta av.

Till 6 små pannacottor behövs: 2 gelatinblad / 1,5 dl vispgrädde / 3 dl gräddfil
Till servering: 80-100 g löjrom / finhackad rödlök / gravad lax
Svensk-fransk senapsröra: 1 msk grov dijonsenap / 1 msk ljus dijonsenap / 1 msk Västervikssenap / 1 msk honung / 0,5 dl rapsolja / 0,5 tsk torkad dill

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vispgrädden och lyft den från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma grädden. Rör ur den värsta värmen ur grädden och rör ner gräddfilen. Häll upp pannacottan i formar och ställ kallt att stelna ca 2-3 timmar.

Blanda alla ingredienser till senapsröran och låt den smaka till sig.

Finhacka löken precis före servering. Töm ur pannacottorna ur formarna och lägg upp på serveringsfat. Lägg på en sked löjrom och strö över lite hackad rödlök.
Forma laxen till en strut och lägg på någon sked senapsröra. Smaklig spis ♥

Det kan vara lite trixit att få ur pannacottan ur formarna, jag använde små aluminiumformar. Sköljde dem snabbt på utsidan med varmt vatten, skar sedan med en smal kniv runt kanten och tömde upp dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar