söndag 22 juni 2014

Double chocolate mousse


Den gångna midsommarhelgens absoluta höjdpunkt, vit och brun chokladmousse tillsammans med jordgubbar. Superenkelt och jättegott!

Vit chokladmousse: 1 blad gelatin / 2 x 2,5 dl vispgrädde / 150 g vit choklad
Mörk chokladmousse: 1 blad gelatin / 75 g strösocker / 0,5 vaniljstång / 2 x 2,5 dl vispgrädde / 150 g mörk choklad

Börja med den vita moussen genom att lägga gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp 2,5 dl vispgrädde, hacka under tiden chokladen. Dra grädden åt sidan, krama ur vattnet ur gelatinbladet och smält ner det i grädden. Häll i den hackade chokladen och rör till den smält helt. Låt svalna ca 5 minuter och häll sedan i den kalla vispgrädden under omrörning. Ställ kallt att stelna.

Fortsätt med den mörka moussen genom att lägga gelatinbladet i kallt vatten. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Häll strösockret i en kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Häll i 2,5 dl vispgrädde och lägg i vaniljstång och vaniljfrön. Låt koka upp under omrörning till allt socker lossnat från botten. Hacka chokladen. Dra grädden åt sidan, krama ur vattnet ur gelatinbladet och smält ner det i grädden. Häll i den hackade chokladen och rör till den smält helt. Låt svalna ca 5 minuter och häll sedan i den kalla vispgrädden under omrörning. Ta ur vaniljstången och ställ kallt att stelna.

Före servering vispas de bägge mousserna med elvisp till de tjocknar. Skeda upp på tallrikar och servera tillsammans med färska bär.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar