söndag 17 september 2017
Skivad ättiksgurka
Ättiksinlagd västeråsgurka är ytterligare en klassiker som minsann inte går av för hackor. Perfekt att komplettera smörgåspålägget, eller som tillbehör till höstens grytor och stekar.
Det här behövs: 2 kg västeråsgurka / 2-3 msk gula senapskorn / 2 lagerblad / 5 dillkronor
Inläggningsspad: 0,5 l ättikssprit / 0,5 l vatten / 1,5 dl salt utan jod / 1 kg strösocker
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp, skumma eventuellt av skum och låt sedan kallna.
Skrubba gurkorna och lägg dem i kallt vatten ca 1 timme. Varva sedan gurkor, senapskorn och dillkronor. Avsluta med lagerbladen överst.
Häll det kalla spadet över gurkorna. Lägg gurkorna under press i ca 1 månad innan de är klara att avsmaka.
Etiketter:
inläggning,
västeråsgurka,
ättiksgurka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar