tisdag 19 september 2017

Pasta med tomat- och basilikasås


Det här med att äta grönsaker när de är naturligt mogna har stora fördelar, och inte bara för miljön då. De är fullpackade med smak och vitaminer. Den här ljuvliga såsen är gjord på nyskördade körsbärstomater och smakfull basilika. Att såsen dessutom är snabblagad gör ju inget :-)

Det här behövs till 4 portioner: 500 g söta körsbärstomater / 1 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 1 jalapeno / 0,5 kruka basilika / 1 dl vitt vin / 1 msk flingsalt / 0,5 kalvbuljongtärning / 1 tsk råsocker / olivolja att fräsa i

Finhacka körbärstomaterna och ställ åt sidan.
Finhacka basilika och ställ åt sidan.
Finhacka gul lök, vitlök och jalapeno (ta med kärnorna om det önskas extra hetta). Värm olja i en kastrull, lägg i de hackade grönsakerna, inte tomater och basilika, fräs dem utan att de tar färg. Vänd ner de finhackade tomaterna och basilika. Tillsätt vin och krydda med salt, råsocker och kalvbuljong. Låt koka några minuter och smaka eventuellt av med mer kryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar