onsdag 26 juli 2017
Oknådat sesambröd
Ett relativt snabbakat bröd som inte behöver knådas utan den jästa degen hälls bara ut på mjölat bakbord, skärs och vrids till.
Variera gärna brödet med olika sorters mjöl och smaktillsatser.
Det här behövs till 14 portionsbröd: 5 dl ljummet vatten / 1 dl mjölk (3%) / 25 g jäst / 2 tsk havssalt / 2 msk honung / 13 dl bagerivetemjöl (vetemjöl special eller Manitoba cream) / 1 dl solrosfrö / 0,5 dl vita sesamfrö / 0,5 dl svarta sesamfrö / 0,5 dl chiafrö /
Extra frön till utbakning.
Smula jästen i en degbunke, lägg i salt, häll över vatten och mjölk. Rör om till jästen löser sig. Lägg i honung, vänd ner mjöl och frön. Arbeta ihop den relativt lösa degen. Täck bunken med bakduk och låt jäsa 1,5 timme.
Sätt ugnen på 240 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Strö vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Knåda inte degen!
Strö lite mjöl ovan på tillsammans med lite frön. Platta ut degen försiktigt. Skär degen i 7 remsor, dela remsorna i två delar och vrid till dem. Lägg bröden på plåten.
Grädda bröden direkt i 20-22 minuter. Låt dem sedan kallna på galler utan bakduk.
Etiketter:
chiafrö,
portionsbröd,
sesamfrö,
solrosfrön
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar