tisdag 6 juni 2017

Tacopaj


Snabblagad mat är ju aldrig fel, de få gångerna som vi äter tacos, brukar vi alltid steka lite extra färs. Perfekt att ha i frysen till en paj eller ytterligare en omgång tacos.

Vi använder inte de färdiga tacokryddpåsarna utan blandar ihop själva från kryddskåpet, de viktigaste kryddorna är chili och spiskummin, brukar även använda kebabkrydda som smaksättare.

Till 4-6 portioner behövs:

Pajdeg: 3 dl virvelmjöl (fullkorns dinkel) / 150 g kallt laktosfritt smör / 1 tsk medelhavssalt /  1 msk vita sesamfrö / 1 msk svarta sesamfrö / 0,5 msk chiliflakes /1 msk kallt vatten

Fyllning: 500 g tacokryddad kycklingfärs
Tacosås: 3 dl creme fraiche / 100 g creme cheese / 2 msk hackade inlagda jalapeno / 2 msk hackad inlagd paprika / 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform (gärna med löstagbar botten) även upp på kanterna, ställ den pajformen kallt ca 20 minuter.
Nagga pajskalet i botten och förgrädda ca 12 minuter, klä gärna in kanterna i aluminiumfolie så sjunker de inte ner så mycket.

Blanda ihop ingredienserna till tacosåsen.
Lägg färsen i botten på pajskalet, bred tacosåsen över. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.

Servera gärna tillsammans med en blandad sallad. Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar