söndag 25 juni 2017

Kesobröd med soltorkade tomater


Eftersom det är söndag och en arbetsvecka stundar är det dags att fixa lite frukost- och lunchbröd. Stundens ingivelse och kylskåpets rester fick smaksätta brödet, keso, soltorkade tomater i olja och inlagd chili.


Det här behövs till 16 portionsbröd: 75 g jäst / 5 dl ljummet vatten / 1 msk flingsalt / 1,5 dl finhackade soltorkade tomater / 3 msk olja med kryddor från tomaterna / 5 ringar inlagda chili / 225 g laktosfri keso / 4 dl durumvetemjöl / 8-10 dl manitoba cream

Finhacka tomater och chili.
Smula jästen i en degbunke, häll över vatten, salt och olja. Rör om till jästen löser sig. Ha ner de hackade grönsakerna, keson och durummjölet. Ha ner hälften manitoba cream och arbeta degen, fortsätt ha i manitoba cream till degen känns smidig och inte allt för kladdig. Arbeta degen i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand.
Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa ca 1 timme till dubbel storlek.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela den i 16 lika stora delar. Rulla dem till runda bröd och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Lägg en degduk över bröden och låt dem jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden 13 minuter mitt uugnen.
Ta ut bröden, lägg dem på galler och låt dem svalna övertäcka med bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar