torsdag 8 juni 2017

Chili cheese 3.0



Det är få tillbehör som slår chili cheese balls. Just därför har det gjorts några försök i Villa Davidsson för att få till de perfekta och nu är vi nära :-)

Till ca 20 st behövs: 2 dl finriven lagrad ost / 8 skivor hamburgerost med cheddarsmak (ca 200 g) / 1 dl inlagd jalapeño / 0,5 dl crème fraiche / 1 krm örtsalt
Frityrsmet: 0,5 dl vetemjöl / 0,5 dl mjölk / 1 ägg / 1/2 krm örtsalt
Panering: ca 0,5 dl vetemjöl / 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Olja att fritera i

Skär hamburgerosten i små tärningar. Finhacka jalapeñosen. Blanda ostarna med crème fraiche, jalapeños och salt. Rulla till små bollar.
Frityrsmet: Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet.
Panering: Häll ut mjöl och panko på varsin flat tallrik.
Rulla ostbollarna först i mjölet, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem sist i panko.
Fritering: Värm oljan till till ca 160°C. Lägg ner några ostbollar i taget i oljan med hjälp av en hålslev. Fritera tills de är gyllene, ca 45 sekunder, passa så att inte osten rinner ut. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.

1 kommentar:

  1. Åhhh så gott! Sitter här och är lite småsugen.. Kraaam Pia

    SvaraRadera