onsdag 3 maj 2017

Grönpepparbiffar


Grönpepparbiffar är lite av en favorit, någonting vi faktiskt går och längtar efter till och från.
En av anledningarna till att vi inte gör det så ofta är att det inte är så lätt att få tag i god och grovmalen fläskfärs. Men för de läsare som bor i Kalmar med omnejd eller gör besök här finns Västersläts gårdsbutik, strax norr om Kalmar.

Det här behövs för 4 portioner: 700 g grovmalen fläskfärs / 0,5 gul lök / 2 msk dijon senap / 2 msk inlagd grönpeppar / 0,5 tsk örtsalt / 0,5 tsk grovmald svartpeppar / olivolja att steka i

Finhacka löken. Blanda alla ingredienserna. Provstek en liten klick färs, justera kryddningen med salt och peppar.
Dela färsen i 8 lika delar, tryck ihop dem till biffar. Stek på medelhög värme till biffarna är genomstekta.

Vi serverade biffarna med råstekt potatis och ratatouille.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar