måndag 1 maj 2017
Fisk- och vinkväll
I fredags var maken och jag på fisk- och vinkväll på Saltö Fiskrestaurang i Karlskrona.
En riktigt trevlig tillställning, som jag gärna besöker igen.
Det hela inleddes med en amuse-bouche bestående av en räk- och krabbcoctail. Till det serverades en cava, Mim natura. En frisk och riktigt fruktig cava som jag kan rekommendera (varunummer 7740, pris 109 kr)
Sen kom en helt underbar förrätt bestående av en fisk- och krabbterrin serverad med kalixrom, havskräftsstjärt, krabbkött, dill- och gräslökskräm och vinägrett.
Till det serverades två vita;
Till vänster: I Frati Lugana 2015 från Venetien, Italien (varunummer 70412, pris 139 kr). Något tyngre vin som smakmässigt passade bäst till terrinen.
Till höger: Ried Achleiten Gründer Veltliner Federspiel 2015 från Wachau, Österrike (varunummer 92323, pris 100 kr/375 ml). Ett lite lättare vin som smakmässigt passade bäst till skaldjuren.
Därefter serverades den första varmrätten, räksoppa med kallrökt lax, musslor och räkor.
Till det serverades två vita;
Bägge hade en ganska kraftig doft av petroleum.
Till höger: Bürgermeister Schweinhardt, Lagenlonsheimer Rothenberg Riesling 2015 från Nahe, Tyskland (varunummer 5483, pris 165 kr). Ett lite lättare vin som smakmässigt passade bäst till den rökta laxen.
Till vänster: Comtes d'Isenbourg Riesling Grand cru Schohenbourg 2011 från Alsace, Franrike (varunummer 2175, pris 169 kr). Något oljigare vin som smakmässigt passade bäst till själva soppan.
Sen kom då den andra varmrätten, smörstekt gös med champinjon- och örtsås, rotselleripuré och lite primörer.
Till det serverades en röd och en vit, för övrigt kvällens absoluta höjdare;
Till vänster: en prisvärd Rua Pinot Noir 2016 från Central Otago, Nya Zeeland (varunummer 6265, pris 159 kr). Riktigt kryddig smak med inslag av skogshallon, jordgubbar och örter.
Till höger: Chateau Fuisse Tete de cru 2014 från Bourgogne, Franrike (varunummer 71512, pris 263 kr). Torr, frisk smak med inslag av smör, citrus, örter och mineral.
Avslutningsvis serverades en blåbärscheescake med kaffe/te.
Som sagt, en riktigt trevlig kväll som jag mer än gärna gör om och kan rekommendera.
Etiketter:
restaurangbesök,
Saltö Fiskrestaurang,
vinprovning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jisses så mycket gott, blir hungrig som bara den..... Förstår att ni njöt. Vi som funderar på att ta några dagar i Karlskrona i sommar måste såklart spana in detta. Några andra tips?? Kramisar Tina
SvaraRadera