torsdag 11 augusti 2016

Trädgårdsgatan i Borgholm


Jag tycker att det är helt fantastiskt! På Trädgårdsgatan i lilla Borgholm på Öland, ligger det två  restauranger av riktigt hög klass. 
Det är Hotell Borgholm, som har varit med i White Guide i många år och som fick sin första Micheline stjärna i år. 
Sedan är det Trädgårdsgatan 26 som är och har varit med i White Guide Nordic i några år som en av de bästa restaurangerna.

Eftersom vi tidigare varit på Hotell Borgholm och ätit tidigare hade vi siktet inställt på Trädgårdsgatan 26. 

Trädgårdsgatan 26 är en liten, intim sommarrestaurang, de tar in ca 16-20 gäster per sittning och det är två sittningar per kväll. Det serveras trerätters där för- och efterrätt är gemensam medan värmrätten är antingen kött eller fisk. Det finns även färdiga vinpaket att välja till, vilket vi gjorde.

Eftersom vi firade vår bröllopsdag lite i efterhand, inledde vi med ett glas champagne.

Till förrätt serverades halstrade pilgrimsmusslor, brynt smöremulsion och rågchips, krusbärsgelé och lite gröna kryddor. I glasen fick vi en chardonnay, Vicar's Choice från Saint Claire Family Estate, New Zeeland.


Vi valde kött till varmrätt, då serverades hjort tritip med örtsalsa på en bädd av puylinser, grön sparris, mozarellaost och rökt sidfläsk, tomat- och salvia concasse. I glasen fick vi en Cabernet Sauvignon, 337 från Lodi, California, USA.

För er som eventuellt undrar, är tritip en relativt ny styckningsdetalj och kallas också triangelstek eller rumptail, sitter nära rostbiffen, väldigt mört och marmorerat.


Till dessert serverades chokladterrin med vit- och mörk choklad på mandelbotten, hallon, blåbär,  halloncouli, syltad ingefära och honeycomb. I glasen fick vi red muscadel från KWW, Syd Afrika.

Efter en så underbar middag och så fantastisk service kan man inte vara annat än nöjd. Jag kommer att leva länge på den upplevelsen.


Sov och åt frukost gjorde vi på Hotell Borgholm, som faktiskt nästan ligger granne med Trädgårdsgatan 26.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar