fredag 19 februari 2016
Dinkeltekakor med honung
Recept på tekakor kan man ju inte ha för många, variation är trevligt ;-)
Till 10 brödkakor behövs: 75 g jäst / 5 dl kall mjölk (3%) / 1 msk flingsalt / 0,5 dl honung / 75 g rumsvarmt smör / 4 dl virvelmjöl (fullkornsdinkel) / 8 dl bagerivetemjöl
Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och honung, rör till jästen löst upp sig. Tillsätt virvelmjölet och 6 dl av vetemjölet arbeta degen i maskin ca 10 minuter (ca 15 minuter för hand). Tillsätt smöret i bitar och arbeta in det ordentligt innan resterande mjölet tillsätts. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord, dela degen i 16 delar som rullas till bollar. Kavla ut varje boll till en rund kaka (ca 5 mm tjock) först med rund kavel och sedan med kruskavel. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ca ca 30-40 minuter.
Grädda bröden ca 8-9 minuter till de får fin färg. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Smaklig spis ♥
Etiketter:
kalljäst,
portionsbröd,
virvelmjöl
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tekakor är alltid uppskattat :-) Vilken fin bukr
SvaraRaderaDessa ska bakas i veckan om jag kommer hem i tid🤔
SvaraRadera