söndag 20 september 2015

Mandelkaka med plommon


Skördetid i den egna trädgården, men det är inte speciellt mycket frukt i träden. Några plommon lyckades jag i alla fall skrapa ihop till den här enkla och jättegoda mandelkakan.


Till en kaka behövs:
100 g mandelmjöl / 1 dl strösocker / 2 msk mjölk / 2 ägg / 1 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver / 6 st plommon / 2 tsk råsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj plommonen, dela dem på mitten och ta ur kärnan.
Blanda mandelmjöl och socker, rör ner mjölken. Knäck ner och rör ner ett ett i taget. Blanda till sist ner vetemjöl och bakpulver.
Bred ut mandelsmeten i en pajform, lägg ner plommonen med skalsidan uppåt, strö över råsocker.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna och servera sedan i bitar (eventuellt med vispad grädde)
Smaklig spis


1 kommentar:

  1. Gott! Bra med mandelmjöl fast nu undrar jag ju vart jag ska hitta plommon? Kraaaam Pia

    SvaraRadera