lördag 12 september 2015

Hemfriterade potatischips


Chips är väl egentligen ingenting som står speciellt högt upp på vår "matlista", men när jag hittade ett tips på hemgjorda chips var jag ju bara tvungen att testa ;-)
Jag vill lova att det blev gott! Vi testade dem både som snacks och som tillbehör till hemgjorda hamburgare.
Inte nog med att det är gott och enkelt, vi har ju full koll på vad som är i dem. Potatis, rapsolja och havssalt, ingen lång innehållsförteckning här inte :-)

500 g potatis / 4 msk rödvinsvinäger / 1 liter vatten / olja att fritera i / havssalt

Skölj potatisarna och riv dem tunt på mandolin, jag valde 1,3 mm. Skölj potatisskivorna i kallt vatten.
Blanda vinäger och vatten i en bunke. Lägg i de avsköljda potatisskivorna, låt dem ligga 30-60 minuter.

Häll potatisskivorna i ett durkslag och bred sedan ut dem och badda bort det mesta vattnet.
Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera chipsen lite i taget, rör emellanåt så att de inte klistrar ihop. Fritera till de får fin färg, utan att bli för mörka.

Lägg chipsen på tidningspapper så att den mesta oljan rinner bort. Salta och njut!
Smaklig spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar