tisdag 1 september 2015

Zucchinirårakor


Zucchini, eller squash, är så himla användbar i köket. Vi använder den i allehanda röror, till bakning och nu senast i rårakor. Servera dem som de är eller som tillbehör till en kötträtt.

Till 4 rårakor behövs: 200 g zucchini / 2 potatisar / 0,5 gul gul lök / 1 vitlöksklyfta / salt och svartpeppar att smaka av med / olja att steka i

Riv zucchini, potatis och gul lök på den grova sidan av rivjärnet. Riv vitlöken på den fina. Blanda ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå ca 15 minuter och vätska av sig.
Häll av vätskan.
Värm en stekpanna och häll i olja, forma rårakorna direkt i pannan. Låt dem steka på medelhög värme till de fått fin färg. Vänd dem och låt dem steka klart.
Servera dem varma.
Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Bra veggotips. Måste testa fast utan potatis, kan man ha sötpotatis kanske eller kålrot? Kraaam pia

    SvaraRadera