måndag 16 mars 2015

Granola med en hint av nypon och kanel


Müssli, eller egentligen granola, är ett måste till frukost. Jag varierar innehållet efter innehållet i kryddstället och skafferiet.


Till ca 2-2,5 liter granola behövs: 5 dl havregryn / 5 dl rågflingor / 5 dl dinkelflingor / 1 dl solrosfrön / 1 dl pumpafrön / 1 dl linfrön / 2 msk chia frön / 1 msk malen kanel / 2 msk nyponskalsmjöl / 1 dl råsocker / 2 dl ljummet vatten / 0,5 dl kallpressad rapsolja

Efter rostning tillsätts: 1-2 dl kokoschips / 1 dl gojibär / 1 dl torkade tranbär / 1 dl fint tärnade torkade aprikoser

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienserna och rör runt. Häll över vatten och olja, rör ordentligt (gärna med händerna) till vattnet/oljan gått in ordentligt i flingorna. Stjälp upp i en långpanna.
Sätt in i ugnen och rosta ca 30 minuter, rör om då och då. Passa så att det inte bränns mot slutet.
Ta ut plåten ur ugnen och blanda ner kokos och frukt/bär. Låt svalna på plåten.
Häll upp på burk med tättslutande lock när granolan svalnat.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar