torsdag 5 mars 2015

Het linssoppa


Linser förekommer inte allt för ofta i vårt kök, men ibland får jag ett ryck ;-) En vegetarisk soppa med hetta och massor av smak, perfekt de lite kylslagna dagarna nu i början av mars.

Det här behövs till 4 portioner: 1 morot / 100 g rotselleri / 3 cm färsk ingefära / 0,5 gul lök / 1 spansk peppar / 1 vitlöksklyfta / 1 burk kokosmjölk / 1 dl vatten / 1,5 grönsaksbuljongtärning / 2 msk vitt vin (kan uteslutas och ersättas med några droppar citronsaft) / 1,5 dl gröna ärtor / 1-2 dl kokta röda linser / raps olja att fräsa i (jag tog lakritsolja)

Börja med att koka linserna efter recept på förpackningen.
Skär morot, selleri och ingefära i små tärningar. Finhacka lök, vitlök och pepparfrukt. Värm olja i en kastrull och låt dem fräsa på medelhög värme utan att de tar färg.
Häll i kokosmjölk, vatten, vin och lägg i buljongtärning. Låt koka upp och fortsätta koka ca 10 minuter till grönsakerna är mjuka. Tillsätt ärtor och linser och låt dem bli varma.
Smaklig måltid ♥ ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar