torsdag 24 april 2014

Wallenbergare


Wallenbergare är husmanskost som väcker nostalgiminnen hos mig. Minnen av en riktig matmormor och doften från gasspisen i hennes kök.
Wallenbergare är så underbart gott, lättlagat  men det tar lite tid. Som tillbehör serverade vi potatispuré, gröna ärter och rårörda lingon.

Till 4 portioner behövs: 0,5 kg kalvfärs / 4 äggulor / 1-1,5 dl vispgrädde / 1 krm finriven muskotnöt / 0,5 krm kryddpeppar / 1 kryddnejlika / salt / svartpeppar från kvarn / 1 dl ströbröd / smör till stekning

Mortla kryddpeppar och nejlika fint. Blanda färs, äggulor och kryddor. Tillsätt grädden under omrörning. Stek en provbit och smaka eventuellt av med mer kryddor.

Forma smeten till 8 biffar och vänd dem i ströbröd, stel dem i rikligt med smör på medelstark värme till de får fin färg och är genomstekta.

Servera på varma tallrikar med tillbehör. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar