onsdag 8 juni 2016

Potatissallad med dilldressing


Jag säger bara, hemodlad dill.
Hemodlad dill i stora lass. Till det färskpotatis, grön sparris och blandade brytbönor. Sen blir det inte mycket bättre :-)
Passar perfekt på buffé, eller som vi åt den med grönsallad och grillade isterband från Målartorp.

Det här behövs till 4 portioner: 0,5 kg små färska potatisar / 250 g brytbönor (gärna olika färger) / 250 g grön sparris

Dressing: 0,5 dl vit balsamvinäger / 1,5 dl god olja / 1 msk honung / 1 msk grovkornig senap / örtsalt / grovmald svartpeppar / Öländsk vitlökspeppar / 1,5 dl finhackad färsk dill

Skrapa och koka potatisen. Rensa bönorna och dela stora på mitten, koka al dente. Dela ner sparrisen i mindre bitar och koka al dente.
Blanda samman ingredienserna till dressingen och rör till den är homogen. smaka av med salt, peppar och Öländsk vitlökspeppar.

Lägg upp grönsakerna på ett fat, blanda dem försiktigt och häll över dressingen. Servera direkt.
Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Potatissalladen ser jättegod ut. Dill är ju en fantastisk smakhöjare på mycket. Tack för receptet. Kraaam Pia

    SvaraRadera