Pepparkakor är en av de kakor som verkligen hör julen till, men just nu har jag inte tiden till att kavla ut och stansa 400 kakor. Desto enklare då att baka klassiska kolasnittar med en tvist :-)
Till ca 30 kakor behöver du: 100 g rumstempererat smör / 1 dl råsocker / 1 tsk mald kanel / 1 tsk mald ingefära / 0,5 tsk kryddnejlika / 2 msk ljus sirap / 2,5 dl vetemjöl / 1 tsk bakpulver
Till pensling o dekoration behövs: 1 ägg / pärlsocker
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på en flat plåt.
Vispa smör, socker, kryddor och sirap. Blanda mjöl och bakpulver, blanda sedan ner och forma till en deg.
Dela degen i tre delar och forma varje del till en rulle
Lägg rullarna på bakplåtspappret med lite mellanrum och platta till dem något med fingrarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Ta ut plåten och skär längderna på diagonalen i ca 2 cm breda snittar innan kakorna kallnat. Låt dem sedan kallna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar