tisdag 19 mars 2019

Halstrad makrill med senapsdressing


Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten. För många, många år sen var vi på en kustrestaurang och åt just stekt makrill, inte färsk då. Det här gjorde att vi fick total avsmak för makrill.
Men i helgen fick vi syn på de färskaste makrillar och jag lyckades övertala maken att det kanske var dags att glömma gamla oförätter och ge den en ny chans, makrillen alltså :-)

Med inspiration från Paul Svensson blev det halstrad makrill serverad med en senapsdressing.


Det här behövs till 2 portioner: 2 makrillar eller 4 st filéer / 1 tsk curry / rapsolja till pensling / flingsalt och svartpeppar
Till senapsdressingen behövs: 2 msk picklade senapsfrön / 2 tsk grov fransk senap / 2 msk sötstark senap / 1 citron (både saft och finrivet skal) / 1 kvist timjan (finhackad) 


Blanda alla ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.

Krydda makrillfiléerna runt om med curry, svartpeppar och flingsalt. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla skinnet med rapsolja. Kläm fast de dubbla filéerna i ett grillhalster och halstra direkt över kolen. Vänd fisken hela tiden och halstra dem ca 5 minuter totalt till köttet får en vitare färg. Låt makrillen svalna något innan den försiktigt tas ur halstret.


Vi serverade makrillen och senapsdressingen tillsammans med grillad levain och sallad.


Det här är minsann ingen ovanlig syn hemma hos oss, maken instagrammar allt som oftast i direktsändning från grillen året runt ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar