torsdag 21 mars 2019

Grön Pizza Bianco


Jag tror inte man kan ha för många recept på pizza ;-) den här blev så himla bra att även den måste delas med världen ;-)
Pålägget väljer man ju precis som man vill men vi ville testa biancoden här gången. Riven lagrad greve, riven parmesan, skivade färska champinjoner, skivad röd och grön paprika, grillade oliver, skivad rödlök och kronärtskockshjärtan. När pizzan är färdiggräddad river vi på färsk basilika och toppar till sist ytterligare lite hyvlad parmesan.
Vi gjorde sex portionspizzor, de som blir över låter vi kallna, delar ner i bitar och fryser in för framtida pizzasug.

Det här behövs till 6 pizzabottnar eller 2 bakplåtsstora pizzor: 50 g jäst / 6 dl ljummet vatten / 0,5 dl olivolja / 2 msk flingsalt /  2 tsk strösocker / 2 dl durum vetemjöl / 10-12 dl manitoba cream

Smula ner jästen i en degbunke, blanda ner vatten, olja, salt och oregano och rör till det blandat sig ordentligt. Tillsätt allt durum vete och sedan vetemjölet lite i taget till degen har en lätt kladdig konsistens. Låt degen knådas ca 15 minuter på låg hastighet eller 25 minuter för hand. Låt degen jäsa ca 3 timmar i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 280grader, lägg in baksten eller sätt två plåtar på nedersta falsen.

Ta upp degen försiktigt på mjölat bakbord, vik ihop den några gånger med degskrapan. Dela degen i sex delar och forma försiktigt sex runda bullar. Låt degen vila ca 15 minuter.

Förbered under tiden fyllningen till pizzorna.

Kavla ut bullarna till tunna pizzor och lägg dem på bakplåtspapper. Lägg på fyllningen, börja med ost och därefter resten av fyllningen.

För över bakplåtspappret med pizzan på stenen eller de heta plåtarna. Grädda ca 10 minuter, eller till pizzorna fått fin färg.
När du tar ut pizzorna, låt dem gärna stå och vila en stund innan du för över dem på tallrik.

1 kommentar:

  1. Men wooow så gott det där ser ut. Jag älskar pizza bianco så självklart ska jag testa din. Kraaam Pia

    SvaraRadera