tisdag 6 februari 2018

Kalkonfärsfylld paprika


Att handla och äta matsmart, för mig betyder det att passa på när det är extra billigt. Just nu den här årstiden är det så vanligt med billig paprika, men då gäller det verkligen att passa på när man ramlar över dem :-)
Fylld paprika är snabblagad mat, dessutom passar det jättebra att portionsfrysa och ta med som matlåda eller plocka upp ur frysen när tiden inte riktigt räcker till för matlagning.

Till tre paprikor använde jag: 500 g kalkonfärs / 1 gul lök / 2 vitlöksklyftor / 0,5 röd chili / 3 msk oregano / 1 kvist färsk rosmarin / 2-3 msk fishsauce / 1 tsk japansk soja / 1 tsk mirin / 1 tsk sesamolja / 1 tsk worshirechesterssås / 2 tsk lönnsirap / 1 tsk vit balsamvinäger / ca 2 dl riven ost / örtsalt och svartpeppar / smör och olivolja att fräsa i

Dela paprikorna på mitten och kärna ur dem.
Finhacka lök, vitlök och chili. Värm en stekpanna och lägg i en liten klick smör, fräs hacket gyllengult. Lägg i en skål att svalna.
Finhacka rosmarin. Värm stekpannan och häll i lite olivolja, fräs rosmarin och kalkonfärs till färsen är genomstekt. Blanda i hacket och kryddorna, smaka av med salt och peppar. Tag bort stekpannan från värmen och blanda ner osten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skeda upp färsen i parikahalvorna och tryck till fyllningen ordentligt. Gratinera paprikan ca 30 minuter, känn efter med en sticka att paprikan nästan är genomkokt. Den får gärna vara lite al dente.
Servera tillsammans med bröd och sallad.

1 kommentar:

  1. Jättegott. Det var längesedan vi åt fyllda paprikor. Kraaam Pia

    SvaraRadera