tisdag 7 mars 2017
GI-bröd med tranbär och frön
När man vill ha matlåda, men inte har möjlighet att värma mat. Då är det här brödet perfekt. Jag tar med mig 2 skivor med ost och ett kokt ägg. Perfekt :-)
Dessutom behövs ingen jästid, utan det är bara att kladda ihop och putta ner i en form och grädda.
Till 1 bröd (avlång 1,5-liters form) behövs: 4 dl fullkorns dinkel / 1 dl bovetemjöl / 2 dl havregryn / 0,5 dl rågkross / 0,5 dl linfrö / 1 dl solrosfrö / 1 dl pumpafrö / 0,5 dl chiafrö / 0,5 dl amarantfrö / 1 dl torkade tranbär / 2 tsk bikarbonat / 2 tsk havssalt / 1 morot / 1 msk agavesirap / 4,5 dl naturell yoghurt
Frön och havregryn till dekoration
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skala och riv moroten. blanda morot, yoghurt och agavesirap. Rör ner alltsammans i de torra ingredienserna, rör till en jämn, rätt så kladdig smet.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i bakformen. Häll i smeten och jämna ut den. Garnera med frön.
Grädda brödet mitt i ugnen ca 70 minuter till innertemperaturen är 98 grader.
Ta ut brödet ur formen och linda in det i en bakduk. Låt svalna på galler.
Smaklig spis.
Etiketter:
bikarbonatbröd,
GI,
tranbär,
yoghurt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar