torsdag 27 oktober 2016

Pepparkaka med lingon


Jag älskar lukten av nybakade pepparkakor, det finns inte mycket som slår det speciellt inte när vi närmar oss advent. Men jag är inte speciellt glad för att lägga min tid på kavlade pepparkakor, desto trevligare då att baka den mjuka, saftiga varianten


Till 2 liters form behövs: 150 g rumsvarmt smör / 3 ägg / 2 dl råsocker / 2 dl naturell creme fraiche /  4 dl vetemjöl / 3 tsk bakpulver / 3 tsk malen kanel / 2 tsk malen ingefära / 2 tsk malda kryddnejlikor / 1 dl rårörda lingon / polenta eller ströbröd och smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, vispa ner smöret lite i taget. Blanda vetemjölet med övriga torra ingredienser. Rör ner creme fraiche och lingon omväxlande med mjölblandningen i äggvispet.
Häll upp smeten i den bröade formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter, prova med en sticka som ska vara torr. Låt kakan vila några minuter och stjälp sedan upp den på ett galler.
Lägg kakformen över kakan och låt den svalna. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar