måndag 24 oktober 2016

Mjölkchokladpannacotta med dajm


Jamen hur gott är det inte att avsluta en perfekt middag med en barnsligt god och söt efterrätt.

Det här behövs till 6 portioner: 2 blad gelatin / 5 dl vispgrädde / 250 g Marabou mjölkchoklad / 1 msk vaniljsocker

Till servering: 1 dubbeldajm / 1,5 dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Bryt/Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en keramikbunke, häll i vaniljsockret.
Koka upp grädden och dra den från värmen, låt den stå ett par minuter. Häll den heta grädden över chokladen under omrörning. Rör till all choklad smält.

Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ den i kylskåp. De behöver ca 4 timmar på sig att stelna.

Vid serveringen vispas grädden och dajmen hackas. Spritsa/skeda i grädde i varje portionsglas och toppa med hackad dajm.
Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar