måndag 10 oktober 2016

Double chocolate cake med italiensk smörkräm


Efter helgens makronbak blev det en halv sats italiensk smörkräm över ;-) Så kan vi ju inte ha det!

Det här behövs för en kaka: 3 ekologiska ägg / 2,5 dl strösocker / 1 msk vaniljsocker / 50 g smält smör / 1 dl kallt starkt kaffe / 2,5 dl vetemjöl / 1 dl kakao / 2 tsk bakpulver / 50 g Marabou mörk choklad
Smör och kakao till formen
0,5 sats italiensk smörkräm

Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla smält smör i formen och pudra den med kakao.
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Blanda kaffe och smör i en annan.
Rör ner de torra varorna blandat med de blöta i äggvispet. Häll smeten i formen. Dela chokladen i mindre bitar och stick ner dem jämnt fördelat i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter, känn med en sticka som ska vara torr. Låt kakan vila ca 10 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna innan du delar kakan på mitten och brer på smörkrämen. Lägg i ihop kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar