söndag 1 november 2015

Potatiskringlor med mandel


Sega men ändå krispiga och mjuka inuti, det är potatiskringlor det. Den här gången bytte jag ut en del av vetemjölet mot mandelmjöl för att få lite mer struktur och smak.

Det här behövs till 20 kringlor: 100 g rumstempererat smör / 0,5 dl florsocker / 2-3 dl riven, kokt kall potatis / 2 dl vetemjöl / 1 dl mandelmjöl / 1 tsk bakpulver
Pärlsocker att doppa i

Sätt ugnen på 175 grader.
Häll pärlsocker på ett fat.
Blanda snabbt samman alla ingredienserna till degen, arbeta den inte för länge. Dela delen i 20 delar och rulla ut varje del till en lillfingertjock längd. Forma till en kringla och doppa ovansidan i pärlsocker.
Lägg kringlorna på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda kringlorna mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt dem kallna på galler.
Smaklig spis.

1 kommentar:

  1. Potatis i kakor lät ju väldans spännande. En kaka jag måste prova att baka till killarna. Kramisar Tina

    SvaraRadera