måndag 30 november 2015

Kastanj- och hasselnötsglass


Det här behövs till ca 1,5-2 liter glass: 1 burk Dulce de leche (karamelliserad mjölk) / 1 dl osötad kastanjepuré / 4 äggulor / 0,5 dl kokossocker / 5 dl vispgrädde / 2 äggvitor / 1,5 dl hasselnötter

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg hasselnötterna i en ugnsplåt, rosta dem i ugnen till skalen spricker, tar ca 10 minuter, men passa dem så att de inte bränns. Gnugga av skalen och grovhacka nötterna.

Blanda dulce de leche med kastanjepuré. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden i en annan bunke och till sist äggvitorna i en tredje.  Blanda äggulevispet med kastanjepuréblandningen och rör till en jämn smet.
Rör försiktigt ner vispgrädden, vänd ner äggvitorna och till sist de hackade hasselnötterna.
Stjälp upp glassen i en lämplig frysform och ställ i frysen. Rör om i glassen efter ca en timme och fortsätt frysa ytterligare tre timmar.
Servera och njut! Smaklig spis ♥

1 kommentar:

  1. Jag kan tänka mig att den glassen är gudomligt god. Kraaaam Pia

    SvaraRadera