Vem tackar nej till nybakade frallor till helgfrukosten? Inte jag i alla fall.
Gör degen kvällen innan, låt den jästa över natten och baka ut på morgonen medan ugnen blir varm. Grädda medans frukosten dukas fram. Det kan ju inte bli enklare än så!
Det här behövs till ca 12 frallor: 0.5 l rumstempererat vatten / 25 g jäst / 2 tsk salt / 1 msk rapsolja / 9-10 dl vetemjöl (manitoba cream)
1,5 dl varm vatten till gräddningen av bröden.
Gör så här:
Häll vattnet i en bunke, rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och olja.
Rör ner vetemjöl till det är en lös deg.
Täck bunken och ställ in i kylen över natten.
Rör ner vetemjöl till det är en lös deg.
Täck bunken och ställ in i kylen över natten.
På morgonen plockas degen fram från kylen.
Sätt en långpanna längst ner i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
Stjälp upp degen på mjölad yta och delar den i lagom stora bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt.
När ugnen är varm sätts plåten in i mitten av ugnen, 1,5 dl varmt vatten hälls i långpannan. Akta så du inte bränner dig!!
Grädda ca 10-12 minuter tills frallorna fått ordentligt med färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar