söndag 8 augusti 2021

Passionsfruktspaj


Gillar man tropiska smaker, och framför allt passionsfrukt och lime (alltså den kombon <3) då är det här pajen man trånar efter. Kan det bli bättre än luftigt skum med just smakerna av passion och lime, tror inte det.

Pajskal: 3 dl vetemjöl / 2 msk strösocker / 125 g smör / 1 äggula
Fyllning: 3 ägg / 2 dl strösocker / 3 passionsfrukter / 1,5 dl vispgrädde / rivet skal och juice från 1 lime

Arbeta snabbt ihop pajdegen, gärna i en matberedare annars med fingrarna. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten (ca 20 cm). Ställ pajformen i kylskåp ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa samman ägg och strösocker. Blanda ner fruktköttet från passionsfrukterna, grädden samt rivet skal och juice från limen.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Fyllningen upplevs fortfarande "vobblig". Ställ pajen att svalna och sedan in i kylskåp för att stelna.
Pajen serveras kylskåpskall, gärna pudrad med florsocker och tillsammans med passionsfruktskött.
En del kan tycka att vispad grädde smakar bra till, men eftersom jag älskar syran väljer jag att äta den utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar