Finns det något godare än ljummen, lagom kladdig äppelkaka med massor av kanel?
Jag tänkte väl det! Den här är dessutom väldigt lättbakad och gräddas på bara 20 minuter.
3 dl vetemjöl / 1 dl socker / 1,5 tsk bakpulver / 2 tsk mortlad kardemumma / 75 gr smör i bitar / 1,5 dl mjölk (3%)
2 äpplen / 2 tsk malen kanel / 2 msk strösocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i formen.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en skål. Kläm ihop smöret med de torra ingredienserna tills det bildas en smulig deg. Blanda ner mjölken.
Häll smeten i formen.
Skala och klyfta äpplena, skär bort kärnhus med kärnor. Lägg i en skål och blanda runt med kanel och strösocker.
Stick ner äpplena i smeten och häll över eventuellt överskott av kanel-socker-blandningen.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Äskar äppelkakor i all dess former. Kram pia
SvaraRadera