fredag 17 april 2020

Pizza bianco med löjrom


Lite bubbel och en pizza bianco med löjrom, sen är man hemma :-)
Makens senaste födelsedagsfirande fick inledas med slicar av pizza bianco med löjrom och Louis Bulliot i glaset, hur gott som helst.

Det här behövs till två pizzor: 25 g jäst / 0,5 tsk flingsalt / 0,25 dl majsolja / 1,5 dl ljummet vatten /
3, 5 dl manitoba cream (ca 1/2 dl till utbakning)

Det här behövs till fyllningen: 2 dl laktosfri crème fraiche (34%) / 200 g västerbottenost / 50 g riven parmesan / 1 dl finhackad gräslök / 1 dl finhackad rödlök / 140 g Kalix löjrom / flingsalt / svartpeppar

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och fin deg arbeta degen ordentligt.

Jäs pizzadegen i bunken under duk i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i 2 bitar och baka ut dem med kavel så du får fina bottnar på mjölat bakbord. Bred på ca 0,5 dl crème fraiche på varje pizza och riv över västerbottenost och parmesan.
Grädda mitt i ugnen i ca 250 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg.
Ta ut pizzorna från ugnen och låt svalna lite. Klicka ut crème fraiche, skeda på löjrom, strö över gräslök och rödlök. Avsluta med att strö på lite flingsalt och svartpeppar.

1 kommentar:

  1. Godaste pizzan tycker jag. Eller i alla fall en av de godaste. Jag brukar inte ha Kalix löjrom utan billigare sort men när man ska fira då kanske man kan slå till. Kram Pia

    SvaraRadera