Köpta tortillas från de stora varumärkena är ju inte speciellt upphetsande, hembakade däremot......
Det enda som behövs är en degbunke, lite basvaror från skafferiet, en gjutjärnstekpanna och en gryta för att hålla dem ljumna under stektiden.
Det här behövs till 15 mellanstora tortillas: 5 dl self rising vetemjöl / 2 dl majsmjöl / 0,5 tsk salt / 25 g smör / 3 dl varmt vatten (ca 80 grader)
Blanda samman de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och blanda i som om du gör en smuldeg. Häll på det varma vattnet. Blanda till en kletig deg. Forma till en boll, täck med en handduk och låt vila 20 minuter.
Dela upp degen i lika stora delar och rulla till bollar. Kavla ut dem till runda tortillabröd. Använd mjöl på bakbordet om de har tendens att kladda, glöm inte att slå av mjölet innan du lägger dem i stekpannan.
Sätt stekpannan på halva maxtemperaturen på spisen. Stek dina tortillabröd i torr stekpanna till de får färg, ca 1,5 minut. Vänd och gör likadant.
Förvara dem invirade i handduk eller i en gryta med lock tills det är dags att äta.
Vi åt shishkebab med fetaoströra, kebabsås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar