onsdag 14 november 2018

Valnötsbrownie med chokladtryffel


Glad i choklad, vem är inte det?
Brownie med lite valnötscrunch täckt med en härlig chokladtryffel gör inte ont, inte ont alls ;-) Jag bakar mina brownie med "self rising" vetemjöl för att få dem lite lättare.

Det här behövs till en form 20x20 cm:
Tryffel: 150 g Marabou mörk choklad / 1,5 dl laktosfri vispgrädde
Flingsalt att strö ovanpå.

Brownie: ca 100 g valnötter / 150 g laktosfritt smör / 2,5 dl råsocker / 2 dl Markatta kakao / 0,5 tsk salt / 2 st ägg / 1 dl "self rising" vetemjöl

Sätt ugnen på 160 grader med varmluft, eller 180 grader utan.
Bred ut valnötskärnorna på en plåt och rosta dem lätt i ugnen. Låt dem svalna och dela ner dem lite.

Finhacka chokladen och häll i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå några minuter. Rör till en slät tryffel och ställ åt sidan.

Smält smöret i en kastrull, lyft från värmen och rör ner socker, kakao och salt. Rör ner äggen, ett i taget. Till sist tillsätts mjölet och nötterna.

Fodra formen med bakplåtspapper och häll i browniesmeten, jämna till den och grädda 20-22 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt kallna.
Lyft upp kakan ur formen och bred på tryffeln. Låt stå svalt någon timme innan kakan delas i nio bitar. Strö på flingsalt före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar