torsdag 3 maj 2018

Halstrad tonfisk


Tonfisk är så himla gott och det var länge sedan vi åt det. Senast var när sonen lämnades av i Halmstad för höstterminsstarten :o Med andra ord nästan ett läsår sedan.
När Maken och jag var i Halmstad för några veckor sedan, passade vi på att köpa lite färsk tonfisk. Redan då var tanken att halstra den och servera den tillsammans med vår asiatiska sallad och svensk wasabi.


Till två portioner behövs 350-400 g tonfisk i kotlettform
Olja att pensla med, salt, svartpeppar och sesamfrön (blanda gärna vita och svarta)

Tänd grillen i god tid, för den ska bli het, riktigt het.

Pensla tonfisken runt om, doppa kanterna i sesamfrön. Strö salt och svartpeppar på kotlettytan.


När grillen är riktigt het, halstras tonfisken några minuter på vardera sida.
Låt tonfisken vila något innan den skärs upp i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar