söndag 30 augusti 2015

Chocoffépannacotta med en hint av single malt


Återigen en dessert för chokladälskaren ;) en pannacotta med kraftig chokladsmak och en liten hint av single malt, toppa gärna med vispad grädde, nescafépuler och O´boy.

Till 3 portioner pannacotta behövs: 2,5 dl vispgrädde / 0,5 dl starkt kaffe / 0,5 dl kokossocker / 1 msk hemgjort vaniljsocker / 100 g mörk choklad av hög kvalitet / 1,5 gelatinblad / 2-3 tsk maltwhisky

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dem ligga minst 5 minuter. Koka upp grädde, kaffe, kokossocker och vaniljsocker. Dra grädden åt sidan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta i den varma grädden. Rör ner whiskyn och till sist ner de mjuka gelatinbladen. Häll pannacottan i serveringsskålar och ställ i kylskåp minst fyra timmar.


Servera med vispad grädde. Mosa 1 tsk nescafépulver och blanda med O´boy, häll i en finmaskin sil och "dofta" över efter egen smak.

Smaklig spis


1 kommentar: