måndag 24 augusti 2015

Marinerade och grillade jätteräkor


Eftersom vi närmar oss kräfttider och härliga kräftskivor med stormsteg, fortsätter jag på temat skaldjur. Okokta jätteräkor plockar vi ur frysdisken och tinar i rumstemperatur, ca 6 st per person om du tänker servera det som huvudrätt med sallad.

Marinad till 2 port: 1 röd spansk peppar / saften från 1 lime / 1 vitlöksklyfta / 3 cm färsk ingefära / 0,5 dl raps- och olivolja / 1 tsk fishsauce /  1 tsk mirin / flingsalt / 1-2 tsk honung

Kärna ur pepparfrukten och finhacka den, skala vitlöksklyftan och riv på fina sidan på rivjärnet. Skala ingefäran och riv på fina sidan av rivjärnet. Blanda olja, vitlök, pepparfrukt, limesaft, fishsauce, mirin och ingefära. Smaka av med salt och honung.
Lägg räkorna i en form och häll över marinaden, marinera i ca 1 timme.


Trä räkorna på spett och se till att du har superglöd på grillen eller hetta upp en grillpanna. Räkorna behöver endast grillas 2-3 minuter per sida, tjockleken avgör hur länge.

1 kommentar:

  1. Oj oj oj så gott! Måste testas till helgen...
    Kram till dig,
    Titti

    SvaraRadera