tisdag 14 april 2020

Emmys räkcheescake


En av favoriterna på årets påskbuffé blev Emmys räkcheeskake, dottern hade inspirerats av Jennys matblogg men gjort en egen laktosfri tolkning. Alltså, så gott!

Det här behövs till botten: 250 g Kavring / 100 g smält smör

Det här behövs till fyllningen: 5 gelatinblad / 400 g laktosfri philadelphiaost / 3 dl laktosfri creme fraiche (34%) / 1 liten rödlök / 1 burk stenbitsrom / 500 g räkor med skal / 2- 3 msk finhackad färsk dill / 2-4 msk pepparrotsvisp / 1 – 2 msk nypressad citronsaft / salt & peppar

Det här behövs till dekoration: 500 g räkor med skal / 0,5 burk mixrom / 1 hårdkokt ägg / några dillkvistar

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant (ca 24 cm diam).
Mixa brödet med stavmixer, blanda med det smälta smöret. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut formen, platta till och ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche och  philadelphiaost. Finhacka löken, skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, vänd sedan ner dill, pepparrotsvisp, citron och rom. Smaka av med salt & peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme, till de smält. Vänd ner och rör om i smeten tills den är väl blandad.  Häll smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med skalade räkor, klyftat ägg, rom och några dillkvistar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar