onsdag 12 april 2017

Krämig nässelsoppa med ramslök och jordärtskockor


Extra krämig, extra skummig och väldigt, väldigt god :-)
Vem hade kunnat tro det när nässlorna stack genom handskarna och den kalla vinden slet i håret när jag kröp efter ramslöken.


Det här behövs för 3-4 portioner: 3 st jordärtskockor / ca 4 dl löst packade nässlor / 10 ramslöksblad / 3 dl vispgrädde / 4-5 dl mjölk (3%) / 0,5 dl torrt vitt vin / 1,5 buljongtärning / svartpeppar från kvarn och örtsalt efter smak

Skala och skär ner jordärtskockorna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på grädde, mjölk, vin och lägg i buljongtärning. Låt koka upp och sedan fortsätta koka på låg värme ca 15-20 minuter.
Koka upp vatten i en kastrull, lägg ner nässlorna och häll av dem direkt i ett durkslag och spola dem i kallt vatten. Krama ur allt vatten och finhacka nässlorna.
Finhacka ramslöksbladen.
Känn efter att jordärtskockorna är mjuka. Lägg ner nässlor och ramslök. Mixa soppan helt slät direkt.
Smaksätt med peppar och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar