Det här är ett recept som läggs upp av ren egoism ;-) Det är också det receptet som fick mig att leta efter vit choklad över hela nätet precis innan jul, slutligen blev det Valronas vita choklad som klickades hem.
Det här är världens godaste citronkola och den som ska äras är Stefan Ekengren!
Det här behövs till en sats citronkola: 3 dl strösocker / 2 citroner, rivet skal / 1-1,5 dl nypressad citronjuice / 60 g smör /175 g vit choklad / 60 g kokosfett
Koka upp socker, citronjuice och citronskal i en kastrull. Rör om och låt sjuda någon minut så att sockret löses upp.
Sila direkt ner blandningen i en ny kastrull. Koka upp igen till 110 grader, rör ner smöret och koka vidare till 120 grader.
Dra sedan av från värmen, rör genast ner chokladen och rör kolan blank och fin. Avsluta med kokosfett och rör till en jämn och fin smet.
Häll ut kolan i en form med smörpapper och låt kallna.
Förvara kolan täckt i kylen och skär i bitar vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar