Vi avslutade 2022 med en förrätt som slog de andra rätterna med hästlängder, råbiff eller om man vill kalla det tartar, på oxfilé smaksatt med fransk grov senap, picklade senapsfrön, purjolök, kapris, conichons och svartpeppar. Ovanpå hade vi en dijonnaise, kapris, picklade senapsfrön, pepparrot och parmesanost.
De picklade senapsfröna tog vi helt enkelt från vår inlagda gurka ;-)
Det här behövs till 2 förrätter: 150 g oxfilé / 1 msk finhackade cornichons / 1 msk finhackade kapris / 1 msk finhackad purjolök / 1 msk grov fransk senap / 1 msk picklade senapsfrön / svartpeppar från kvarn
Till servering: dijonaise (majonäs smaksatt med dijonsenap och limesaft) / hel kapris / picklade senapsfrön / riven pepparrot / hyvlad parmesan / några rågkex
Finhacka oxfilén och blanda med övriga ingredienser, smaka av med svartpeppar.
Forma färsen till två runda puckar och lägg upp på tallrikar. Ringla över dijonaise, lägg på kapris och senapsfrön. Riv över rejält med pepparrot och lägg till sist på hyvlad parmesan.
Vi valde att servera champagne till, men det går ju lika bra med ett lättare rödvin om man föredrar det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar