torsdag 4 april 2019

Shishkebab


Ni vet vid det här laget att jag gärna experimenterar med både bakning och matlagning, testar nya kryddningar och smaker. Den här gången har Zeina Mourtada stått för inspirationen.
Vi grillade på kolgrill, men det går givetvis lika bra att grilla i ugnen.
Sju kryddor, kan antingen köpas i butik som saluför kryddor från mellanöstern eller så blandar du själv. Blandar du själv får du räkna med att få en hel del över, så ha en burk i beredskap ;-)

Det här behövs till sju kryddor: 2 tsk kardemummakärnor / 4 tsk hel vitpeppar / 3 msk hel svartpeppar / 2 tsk malen kanel / 1 tsk riven muskot / 2 tsk malen ingefära / 2 msk hel kryddnejlika

Lägg de hela kryddorna i en mortel och mortla dem fint, blanda sedan ner de malda kryddorna. Förvaras torrt, mörkt i burk med tätslutande lock.

Det här behövs till 5 kebabspett: 500 g fet lammfärs / 1 finhackad gul lök / 1 msk sju kryddor / 1 msk chilipulver / 2 tsk örtsalt / olivolja att ringla över

Till serveringen använde vi oss av den HÄR såsen, libabröd, picklad rödlök, tomater, sallad och lite gräddfil.

Blanda alla ingredienserna i en bunke och låt gärna färsen vila någon timme i kylskåp.
Dela färsen i fem lika delar och forma dem till hårda korvar.
Lägg korvarna i grillhalster och ringla olivolja över.
Grilla dem runt om ca 10-15 minuter.
Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar