söndag 11 december 2016

Rocky Road


Sen Leila trädde in i våra TV-rutor med bakning och godis har väl alla gjort Rocky Road,  HÄR finns Leilas originalrecept.

Själv är jag definitivt inget fan av julgodis, kolor, ischoklad och knäck göre sig icke besvär. Däremot har jag gjort många olika varianter av just Rocky Road. Jag har fastnat för den med Marabous mörka choklad, jag lägger även till cashewnötter och tar faktiskt bort pistagenöterna.

Det här behövs för en form 20 x 20 cm: 600 g Marabou mörk choklad / 2 påsar dumlekola / 4 dl minimarshmallows / 2 dl salta cashewnötter / 1 dl salta jordnötter

Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Smält choklad på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Dela dumlekolorna.
Lägg undan några marshmallows och nötter för dekoration, rör ner resterande i chokladen. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur.
När chokladen har stelnat, skär i rutor eller stänger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar