onsdag 9 mars 2016

Grillad slaktarstek med rödvinssås och hasselbackspotatis


Det finns kött och så finns det hängmörat kött från Mysinge kött. Helt enkelt Öländskt kvalitetskött!

Sist vi var över till ön och köpte kött fick en, för oss, ny styckningsdetalj följa med hem, slaktarstek, kallas också njurtapp. Det är en hårt arbetande muskel och har kraftig köttsmak. För att förhöja smakerna ännu mer grillade vi den givetvis.

Vår bit var ovanligt stor, ca 1,5 kg, normalt sett ligger de på halva vikten.

Bara kryddad med salt och peppar grillade maken köttet ca 5 minuter per sida, till innertemperaturen nådde 52 grader. Köttet fick sedan vila under folie ca 10 minuter.
Köttet skivas i relativt tunna skivor över muskelfibrerna för att köttet ska bli riktigt mört.

Vi serverade en riktigt kraftig rödvinssås och hasselbackspotatis till. I glasen serverades en riktigt smakrik spanjor, Conde Valdemar (vinprovningen finns här HÄR).

Recept på rödvinssåsen finns HÄR.

Smaklig spis

1 kommentar:

  1. Jag tar till mig av rödvinssåsen och vinet. Kraaaam Pia

    SvaraRadera