söndag 28 februari 2016

Smörstekta pilgrimsmusslor med vinägrett


Jag har alltid varit väldigt förtjust i pilgrimsmusslor och när maken kom hem med färska i fredags kunde jag inte annat än att känna ren skär matlycka.


Exakt hur du öppnar och rensar pilgrimsmusslor, hittar du lättast om du googlar. Skölj av dem i kallt vatten.

Gör rent skalen ordentligt, diska dem med diskmedel och torka av dem.

Gör en enkel vinägrett på 1 del vinäger, 3 delar olja, salt och peppar.

Pressa lite citron över dem, salta och peppra. Smält smör i en stekpanna. Stek dem på hög/medelhög värme några minuter på varje sida. Det ska bli en "karamellig" yta, men inte bränd.

Lägg lite ruccola sallad i snäckskalen, lägg musslor ovanpå och skeda över lite vinägrett.

Smaklig spis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar