Snabblagad lammragu på lammfärs tillsammans med hemgjord saffranspasta gör varje dag till en lyxdag :-)
Hemgjord pasta på ekologiska ägg och ekologiskt durumvete slår all köpt pasta, alla dagar i veckan.
Visst tar pastan en stund, men sen har du ju färdig deg i kylskåpet :-) Pastadegen håller sig fräsch ca 4 dagar.
Saffranspasta
Det här behövs för 6 portioner: 1-2 msk vitt vin / 0,5 g saffran / 450 g durumvetemjöl / 2 hela ägg / 6 äggulor / 1 tsk örtsalt / 1 msk olivolja.
Häll vinet i en liten skål, lägg i saffran och låt det dra ca 20 minuter.
Jag lägger alla ingredienserna i min Kitchen Aid och blandar med en flatblandare. Men det går precis lika bra att blanda i en vanlig degbunke eller på bakbänken.
Lägg degen i platsfolie i kylskåpet och låt den vila minst 30 minuter.
Lammragu
Det här behövs för 4 portioner: 500 g lammfärs / olivolja att fräsa i
1 gullök / 5-6 vitlöksklyftor / 1,5 paprika / 2 stjälkar stjälkselleri / 400 g hela tomater i burk / 4-5 msk tomatpuré / 2-3 dl vitt vin / 2 grönsaksbuljongtärningar / grovmalen svartpeppar / örtsalt / franska kryddor / Worcestershiresås / olivolja att fräsa i
Finhacka gul lök, vitlök, paprika, stjälkselleri och tomater.
häll olja i två stekpannor och hetta upp.
I den ena stekpannan fräses lammfärsen.
I den andra stekpannan fräses grönsakshacket utan att det tar färg. Blanda ner färsen, men inte fettet som bildas i pannan.
Tillsätt tomatpuré, vin och grönsakbuljongtärningar. Låt koka upp.
Smaksätt med peppar, salt, franska örter och Worcestershiresås.
Ta fram pastadegen och kavla ut degen, lite i taget, på mjölat bakbord. Skär till peppardelle, eller tagliatelle.
Pastan kokas i saltat vatten ca 2-3 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar