torsdag 19 september 2019
Inlagd jalapeno
Starkt eller starkt? Vi gillar starka tillbehör och det här är ett gott tillbehör till tacos, varma mackor, buffé eller annat där det behövs lite hetta. Det positiva är att man avgör hettan själv.
Till 2 burkar behövs: 1500 g chili / 6 dl vatten / 6 dl vitvinsvinäger / 6 msk socker / 3 msk örtsalt
Skiva chilin i 3 mm tjocka skivor. Blanda vatten vinäger, socker och salt och koka upp. Låt koka ytterligare 2 minuter. Lägg i chili och låt koka upp igen, låt sedan koka ytterligare några minuter (känn efter på konsistensen).
Häll upp chilin på varma, väl rengjorda burkar. Förslut burkarna direkt och låt stå någon vecka innan avsmakning.
Etiketter:
chili,
inlagd jalapeno,
inläggning,
jalapeno
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar