onsdag 20 april 2016

Snyggaste tillbehöret, picklade polkabetor


För egen del finns det ingen grillsäsong, vi grillar året runt. Däremot kan jag hålla med om att det där svalkande vinet passar bättre vid grillen en skön sommarkväll än en iskall januarikväll ;-)

Tänkte bjuda på ett supergott och enkelt tillbehör till grillat. Picklade polkabetor! Men i princip alla grönsaker går kanonbra att pickla i den här lagen, de behöver bara förberedas olika lång tid innan maten.

Polkabetorna skar jag i 0,5 mm tjocka skivor med mandolin, de kan gott ligga 3-4 timmar eller över natten i lagen. För tunnskuren lök räcker det med ett par timmar.

Till lagen använder jag 1 dl vitvinsvinäger, 1 dl strösocker och 1 dl vatten. Häller allt i en tät burk och skakar till sockret löst sig.

Smaklig spis

1 kommentar: